bugün
yenile
    1. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
      milliyetçilik akımıyla dünyayı değiştiren devrimdir. arkasında siyonist güçler barındırdığını düşünüyorum.tüm insanları birbirine kırdırabilecek böyle hassas bir konuyu keşfedebildikleri için de ayriyetten tebriklerimi sunuyorum. topunuzun amına koyayım.
    2. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      şu akım olmasa dünya barış içinde yaşayacak sananlar var... he birader he.
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      arkadaşında siyonistler var diyince komik gibi duruyor ama tüccarların var olduğuna dair bir teori var. avrupada mutlak güç krallarda ve kilisede idi. hangisi güçlü ise diğeri daha zayıf oluyordu. bir tüccar sınıfı oluştu keşiflerden sonra. bu kişiler soylu değillerdi, toprakları yoktu. din adamı değillerdi imtiyazları yoktu. paraları vardı ama işe yaramıyordu. öncelikle reform yapılarak sabit fikirli ve tanrının gücünü alan kilise itibarsızlaştırıldı. bunu nasıl mı yaptılar? sanatçıları finanse ettiler, kilisenin bağnazlığından faydalanıp sanatçılarla sanatı kullanarak kiliseyi kötü gösterdiler, yazarları kullanıp kilisenin fikirlerini çürüttüler. ardından halkın desteğini de alınca kilise gücünü yitirdi. böylece krallar tek kuvvet olarak kaldılar fakat tüccarlar hala sadece paraya sahiptiler. toprak kralın, soyluların; imtiyaz kralın, soyluların.. işte devreden kralı çıkarmak için halk yönetime sahip olmalıydı, en azından öyle gözükmeliydi. ne olacaktı ki, halk kendine vekil atamak zorundaydı ve eger vekilleri de sanatçılar gibi finanse ederlerse onlara da sahip olacaklarını biliyorlardı. tabii bütün bunlar teoriler ve benim değiller.
      0fransız devriminde burjuva sınıfının rolünün olduğu teori değil gerçek. feodaller, kilise ve krallık bi de burjuva sınıfı hep rekabet içinde olmuş birbirlerini gucsuzlestiren şeylere destek vermiştir. - aris 19.03.2016 18:40:56 |#2581560
    4. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      osmanlıyı sanılanın aksine fransız ihtiliali değil coğrafi keşifler mahvetti. osmanlı coğrafi keşiflerle birlikte gücünü yavaş yavaş kaybetmeye başladı. güçsüz olduğu bir zaman ortaya çıkan fransız ihtilali işin tuzu biberi olarak adlandıabiliriz. daha sonra marshall planı(yardımları) günümüz türkiyesinin avrupa ve diğer batılı ülkeler karşısında bu hali almasını sağladı. tşk öd bb. ayrıca fransız ihtilali size birçok hak vermiştir. sandığınız kadar kötü bir olay değil.
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      1789 yılında özgürlük adalet ve eşitlik gibi kavramlar üzerine kurulu olarak gerçekleşen ihtilaldir. 14 temmuz günü halkın bastille hapishanesine saldırıp mahkumları serbest bırakmasıyla başlamıştır.
    6. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ulus devlet anlayışını dünyaya yayan ihtilal.
    7. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ya imparatorluklar altında ezilecekti halklar ya da birbirlerini ezeceklerdi ve sonuçta ikincisi çıktı gün yüzüne.
    8. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      maximilien robespierre'nin hayat hikayesi tüm devrimler ve ezici çoğunlukla kazanılmış seçimler için muhteşem bir örnektir. anlayan kim ama. bunu anlayabilseydi ilk başta adolf hitler anlardı. (bkz: tarih tekerrürden ibarettir)
    9. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      karmamın 1789 olduğunu görünce aklıma gelen, milliyetçilik akımının popülerleşmesini sağlayan ihtilal.
    10. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      finansörü yahudi bankerlerdir.
    11. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yeni çağın sonu yakın çağın başlangıcıdır.
    12. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      galatasaray spor kulübünün diktatör dursun özbek ve yandaşlarına karşı yaptığı muazzam ihtilal. bu ihtilal sonucunda; 1)teknik adam tudor gönderildi. 2)dursun ve tayfası gönderildi. 3)yandaş taraftarlara peşkeş çekilmiş oldu. liberte,egalite,fraternite!
    13. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      adamlar kralını tanımamış.
    14. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    15. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Bu olayı asıl önemli yapan diğer toplumları etkilemesi olmuştur. Fakat Avrupa'da milliyetçilik akımı bu olaydan sonra başlamıştır demek pek doğru sayılmaz. Çünkü Fransız ihtilali den önce de milliyetçi sayılabilecek ayaklanmalar yaşanıyordu. Fransız ihtilali daha çok bir yangının ilk kıvılcımıydı.